طريقه عمل تورته الشيكولاته بالصور والخطوات
مقادير الكيكه الاسفنجيه
- 1/2 كيلو دقيق اسبونج جاهز شيكولاته
لتزين التورته
- 1/4 كيلو كريم شانتيه
- 1 كوب لبن مثلج
- 2 ملعقه كاكاو خام
- شيكولاته خام
- سيرب او شربات خفيف
- شيكولاته شيبس
- فارماسيلا
لعمل الكريم شانتيه شيكولاته
- يضرب الكريم شانتيه البودر مع اللبن او الماء المثلج ومعلقتين الكاكو حتى يتخذوا القوام المضبوط
لعمل صوص الشيكولاته
- تذاب الشيكولاته الخام على حمام مائى مع قليل من الزبده واللبن
طريقه عمل الكيكه وتسويتها
- يسخن الفرن على درجه حراره 180 قبل البدء فى تجهيز التورته
- فى اناء عميق يضرب البيض بالمضرب الكهربائى مع الفانيلا مع 1/2 كوب الماء لمده 1/4 ساعه
- يضاف دقيق الاسبونج الجاهز الى خليط البيض المخفوق ويضربوا معا لمده 10 دقائق اخرى
- يصب الخليط فى صنيه مبطنه بالزيت والدقيق مقاس 24 ويدخل الفرن سابق التسخين لمده 1/2 ساعه
يتم اختبار الكيكه بسخين رفيع للتاكد من تمام النضخ وفى حاله عدم النضج تترك لمده 10 دقائق اخرى
- بعد تمام النضج يطفى الفرن و تترك الكيكه داخل الفرن لمده دقائق بسيطه لضمان عدم هبوطها
- تخرج الكيكه من الفرن وتترك لتهدا وتقلب الكيكه على شبكه لتتهوى وتغلف وتدخل الثلاجه لمده يوم
طريقه تزين الكيكه الاسفنجيه لعمل التورته
- بعد خروج الكيكه من الثلاجه تقسم لثلاث طبقات متساويه
- يفرد الكريم شانتيه على كل طبقه
- نضع الثلاث طبقات فوق بعضهم البعض
- تغلف الكيكه كامله بالكريم شانتيه من الخارج ومن الجوانب
- يصب خليط الشيكولاته المذابه فوق التورته
- تزين التورته بالفارماسيلا اوشيكولاته شيبس او اى نوع تزين حسب الرغبه وبالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات :