الكيكه الاسفنجيه بدقيق الاسبونج الجاهز
مقادير الكيكه الاسفنجيه بدقيق الاسبونج الجاهز
- نصف كيلو دقيق اسبونج
- 6 بيضات
- نصف كوب مايه دافيه
- فانيلا
- معلقه كبيره محسن جل
خطوات تحضير الكيكه الاسفنجيه بدقيق الاسبونج
- نضرب البيض مع الفانيلا بالمضرب الكهربائى لمده 5 دقايق لحد ما يتضاعف حجمه
- ننزل بالمحسن الجل والمايه الدافيه ونضرب كويس جدا
- نضيف دقيق الاسبونج الجاهز ونفضل نضرب لمده ربع ساعه بالمضرب الكهربائى
- نصب الخليط فى صنيه مقاس 26 وتكون جوانبها مرتفعه وندهنها زيت ونبطنها برشه دقيق خفيفه
- هندخل الصنيه فرن سابق التسخين على درجه حراره 180 لمده ساعه الا ربع
- منفتحش الفرن على الكيكه قبل مرور 30 دقيقه عشان متهبطش
- بعد مرور ساعه الا ربع نفتح الفرن ونختبر الكيكه بطرف سكينه علشان نتاكد انها استوت كويس
- لو لقينها استوت هنطفى الفرن ونسيبها جوه الفرن لمده 5 دقايق كمان عشان تفضل عاليه وهشه
- لو طرف السكينه خرج بعجين هنسيبها شويه كمان فى الفرن
- نستخدم الكيكه الاسفنجيه لعمل احلى واطعم التورت والجاتوهات
عملتها وكانت عالية ولما سبتها 5 دقايق في الفر ن بعدها بطلعها لقيتها هبطت خالص وعاملة نفس الخطوات
ردحذفعشان غلط تتساب فى الفرن بعدما يطفى طبعا دى نقطه غلط جدا معرفش كاتبينها ازاى الكيك بتعرق مادام ضامنه انها استوت تخرج علطول
حذفمنحطش زيت خالص في الخليط
ردحذفايوه
حذفطب تتخبز في صنيه مقاس كام ولو حبيت اعملها ف الصنيه المستطيله عادي ولا اي
ردحذففي مقاش ٢٤ او ٢٦
حذفطب ينفع مقاس عشرين في كتير بيقولو عشرين بس تكون جانبها مرتفع
حذفينفع من غير محسن جل
ردحذفاي هوا محسن جل ده ال هوا محسن كيك ولا حاجه تانيه
حذفايوه ايه دا
حذفينفع احط بيكنج بودر شيف كيك
ردحذفبديل محسن الجل اي
ردحذفلو محطتيش محسن جل بتبقا حلوة برده عن تجربه
حذفلازم افصل الصفار عن البياض ولا ينفع عادي علي بعضه واضربه
ردحذفطيب احطها على اى رف فالفرن انا بحط الكيك علر الرف الاول من تحت علطول اعملها كده
ردحذفممكن أعرف مقادير الاسبونج نص كيلو كام كوبايه
ردحذفطريقة عمل الكيكة الاسفنجية موضوع ممتاز.
ردحذف