طريقه عمل احلى مكرونه بالبشاميل بالصور
المقادير
- 1/2 كيلو مكرونه قلم
- 1/4 لحمه مفرومه
- بصله مفرومه
- 1 لتر لبن
- 3 معالق دقيق
- 3 معالق زبده او سمنه او زيت
- ملح وفلفل
- جبنه مبشورة للوجه
الطريقه
لتعصيج اللحمه
- نشوح البصله المفرومه فى معلقه زيت او زبده حتى تصير لونها دهبى
- ننزل باللحمه المفرومه على البصل ويشوحوا معا جيدا ونضيف الملح والفلفل الاسمر مع امكانيه اضافه مكعبات فلفل اخضر وطماطم مكعبات حسب الرغبه
- وتترك حتى تستوى اللحم وترفع جانبا
لعمل البشاميل
- فى اناء نضع 3 معالق زبده او زيت ليسخنوا
- ننزل عليهم ب3 معالق دقيق ويشوحوا جيدا
- ننزل بلتر اللبن ويقلبوا سريعا منعا لحدوث كلكعه بالبشاميل حتى يصبح القوام كريمى
يضاف الملح والفلفل ثم يرفع من على النار
سلق المكرونه
- تسقط المكرونه فى اناء به ماء مغلى وملح لمده 10 دقايق حتى تنضج وتصفى
لعمل صنيه المكرونه البشاميل
- ترص نصف مقدار المكرونه فى اسفل الصنيه
تفرد عليه اللحمه العصاج
- نضع باقى مقدار المكرونه على اللحمه العصاج
يضاف البشاميل على الوجه مع اضافه الجبنه المبشورة
- تدخل فى فرن سابق التسخين حتى تتاخذ اللون الذهبى وبالف هنااااا
أزال أحد مشرفي المدونة هذا التعليق.
ردحذف