الكشرى المصرى الخطير فى حله واحده بطعم حكايه
مقادير الكشرى المصرى كشرى الحله الواحده
ا كوب عدس بجبه او العدس الاسود
ا كوب مكرونه مرمريه
ا كوب مكرونه اسباجيتى
1 كوب شعريه
ا كوب ارز
زيت
ملح وفلفل اسود وكمون
مقادير صلصه الكشرى
ثوم مفروم
زيت
عصير طماطم
خل
مقادير دقه الكشرى
ثوم مفروم
معلقتين خل
عصره ليمون
ملح وفلفل اسود وكمون
شطه
مقادير بصل الكشرى المقرمش
بصل مقطع
رشه دقيق
رشه ملح وزيت للفلى
خطوات عمل كشرى الحله الواحده
ينقى العدس بجبه ويغسل وينقع لمده ساعه
فى اناء على النار نضع معلقتين زيت يسخنوا كويس وننزل بالمكرونه المرمريه والمكرونه الاسباجيتى ويحمروا حتى ياخذوا اللون الذهبى
ننزل عليهم بالشعريه ويحمروا معا
ننزل عليهم بالارز والعدس بجبه المنقوع ويقلبوا كويس اوى
ننزل عليهم بماء مغلى ونضبط الملح والفلفل والكمون
يتركوا يغلوا على نار عاليه حتى يتشربوا وبعدها نخفض النار لاتمام النضج
لعمل صلصه الكشرى
فى اناء على النار نسخن الزيت كويس وننزل عليه بالثوم المفروم ونتركه ليتخذ اللون الذهبى
ننزل عليه بعصير الطماطم مع معلقه خل
نضبط الملح والفلفل والكمون
تترك الصلصه تتسبك وحتى يتقل قوامها
لعمل دقه الكشرى
نخلط الثوم المفروم مع الخل والكمون وعصره الليمون والملح والفلفل ويزود بالمياه
لعمل بصل الكشرى المقرمش

نرش معلقه دقيق ورشه ملح على حلقات البصل ونتركها لمده 5 دقايق
يقلى البصل فى زيت سخن غزير ويرفع على مناديل مطبخ

ليست هناك تعليقات :