اسهل طريقه لعمل الشيبسي فى البيت
يعد الشيبسي من السناكس المفضله لدى الجميع كبار وصغار لذلك نقدم اليوم اسهل وانجح طريقه لعمل الشيبسي فى البيت وذلك لتجنب مخاطر شراء الشيبسى من المحلات لما تحتويه تلك المنتجات على مواد حافظه ضاره جدا
مقادير عمل الشيبسى فى البيت
- بطاطس وضرورى تكون للتحمير
- ماء ساخن
- زيت غزير للقلى
- معلقه خل كبيره
- ملح
- رشه كركم
خطوات عمل الشيبسى فى البيت
- تقشر البطاطس وتغسل جيدا وتقطع شرائح رقيقه ويفضل تقطيعها بماكينه الشيبسي
- تنقع شرائح البطاطس فى ماء ساخن به ملح وخل ورشه كركم لاكساب الشيبسي اللون الاصفر الجميل
- تصفى البطاطس جيدا بعد مرور ربع ساعه وتقلى فى زيت سخن غزير
- يراعى قلى البطاطس بكميات بسيطه حتى نحصل على افضل نتيجه
- لا تقلب شرائح الشيبسى اثناء القلي حتى لا تهرا
- بعد الحصول على اللون المناسب ترفع شرائح الشيبسى من الزيت وتصفى على مناديل مطبخ للتخلص من اى زيوت زياده
- يمكن اضافه اى اطعمه او نكهات للشيبسى بعد التحمير وبالف هناااا
ليست هناك تعليقات :